Pocetna » Letovanje » Ostrva Mediterana » Ibica
 
Ostrva Mediterana | dodato 07.08.2009.
Detalji
Ibica je prava španska prestonica zabave i idealan izbor za sve kojima su zabava i dobar provod najvažniji na odmoru.
 
 
Ibica je ostrvo sa vrhunski zabavnim noćnim životom, ali i velikim brojem plaža na kojima se jednako dobro možete zabaviti tokom dana. Najpoznatija plaža Las Salinas nalazi se na jugu ostrva i dobro je povezana s ostatkom ostrva.
Najpoznatija je plaža Las Salinas.
Ostrvo u Sredozemnom moru, sa divnim plažama, ali, ipak, najpoznatija po noćnom životu zbog čega privlači turiste iz celog sveta. Ibica je prava španska prestonica zabave i idealan izbor za sve kojima su zabava i dobar provod najvažniji na odmoru.
Ibica je ostrvo sa vrhunski zabavnim noćnim životom, ali i velikim brojem plaža na kojima se jednako dobro možete zabaviti tokom dana.

Najpoznatija plaža Las Salinas nalazi se na jugu ostrva i dobro je povezana s ostatkom ostrva. Ne propustite posetiti i ostale plaže, kraljice dnevnih odmora – Talamanka, Figueretas i Playa den Bossa. Na južnoj strani ostrva, svakako je nemoguće ne spomenuti simbol Ibice – Es Vedra, impozantna stena u moru, visoka 400 m sa skoro uspravnim stranama. Možete uživati u pogledu sa divne male uvale Cala d`Hort. Ostrvska izreka glasi: “Da bi se verovalo, mora se videti”.

Ipak, ono čime Ibica i dalje neumoljivo privlači sve okorele ljubitelje dobrog provoda su mesta gde je garantovan najluđi provod, u Calle de la Virgen u staroj lučkoj četvrti sa brojnim barovima, ili u velikim diskotekama izvan grada.


IBICA TOWN
Glavni grad Ibica (Ibiza town, The Capital) - smešten je na kraju zaliva sa slikovitom prirodnom lukom. Srednjovekovne zidine okružuju staro jezgro jednoj od najljupkijih gradića na Mediteranu. Prepuno manjih trgova, uskih ulica, barova, prodavnica, kafića, restorana. Grad je povezan autobuskim linijama sa preko 50 plaža na ostrvu sa obiljem sporta i zabave za svakoga. Preko puta se vidi ostrvo Formentera do koga možete napraviti izlet brodićem.

TALAMANKA
(Talamanca) – mesto za nešto mirniji odmor sa predivnom peščanom plažom. Najpoznatija diskoteka Pacha se upravo ovde nalazi. Udaljenost od samo 15 minuta hoda od grada Ibice pruža odličnu kombinaciju odmora i zabave.

SANTA EULALIA
(Santa Eulària) – omiljeno mesto za porodice i one koji traže mirniji odmor. Udaljena je od grada Ibice oko 15 km i od aerodroma 21 km.

FIGUERETAS
predgrađe Ibice (udaljen oko 1 km od grada), smešten je u nastavku Playa den Bossa. Uz dve male peščane uvale izgrađeni su hoteli okruženi restoranima, trgovinama i barovima. Ima odlične veze sa gradom Ibicom i svim plažama na ostrvu.

PLAYA DEN BOSSA
(Platja den Bossa) – najveća plaža na ostrvu koja se nalazi izmedju grada Ibice i aerodroma, prekrivena finim peskom i duga oko 2 km. Obilje hotela uz plažu, pregršt restorana, trgovina, barova i noćnih klubova. Od grada Ibice je udaljen oko 5 km.Pogledaj i:

ostrvo

,

zurke

,

letovanje

,

spanija

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Halkidiki
Poluostrvo se nalazi u južno od Soluna, čije je gravitaciono područje. Upravnom podelom od većeg dela poluostrva je obraz...
Korzika
Korzika je ostrvo, koje je i jedan od regiona Francuske. Korzika je četvrto ostrvo po veličini na Mediteranu. Region se sas...
Paros
Paros je jedno ostrva u grupaciji Kiklada u Grčkoj. Upravno ostrvo pripada okrugu Kikladi i Periferiji Južni Egej. Ostrvo s...